Slagzin voor Bonhoeffer College

Het Castricumse Bonhoeffer College wil de identiteit terugzien in een themaregel. Daarvoor bedacht Tom de Hoog | CONTEXT de slagzin ‘Eigentijds, eigenwijs‘ die volgens alle betrokkenen samenvat wat men wil zijn en wenst uit te dragen.

Website Bonhoeffer College, Oecumenische school voor mavo, havo, atheneum en gymnasium
Website Bonhoeffer College, Oecumenische school voor mavo, havo, atheneum en gymnasium

Sprankelende themaregel voor de meest eigenwijze school in Castricum

Hoe kom je tot een pakkende slagzin of themaregel? Daar zijn vast een heleboel recepten voor bedacht door de communicatiesector die vooral veel geld wil rekenen voor een dergelijke opdracht. Maar dikdoenerij en blabla is niet mijn stijl bij het maken van een slagzin.

Om tot de themaregel te komen heb ik mij samen met de vormgever verdiept in wat het proces rond onderwijs voor resultaat moet opleveren, wat deze school zelf vindt hoe ze nu al overkomen op al hun ‘stakeholders’, wat de kwaliteiten van de organisatie zijn en ook de historie van deze school en waar bijvoorbeeld de naamgever voor stond. Daar komt dan bij wat je gewoonweg ‘inspiratie’ noemt. Daaruit rolt dan het nu gekozen thema ‘Eigentijds, eigenwijs’ dat terugkomt in online en offline uitingen.

Opfrisser voor de schoolgids

Ook de schoolgids kreeg een opfrisser wat tekstinhoud betreft: puntiger, compacter en vooral beter ingedeeld. Dat laatste op basis van een rubriekensysteem dat ik samen met vormgever Jean-Paul Mombers van MadebyMombers bureau voor grafische vormgeving uitwerkte. Ook de navigatie-opzet van de nieuwe website is van mijn hand. De  vormgeving van de gids en van de website zijn door Jean-Paul Mombers gedaan.