Tom de Hoog

Ondernemend tekstschrijver voor online en offline content

Tom-de-Hoog
Tom de Hoog | CONTEXT interviewt opinieleiders, zorgmedewerkers, installateurs, ministers, raad van bestuur-leden, ouderen, ouders met schoolgaande kinderen, bouwers, duurzaamheidsexperts, aankomende bruggertjes … en nog veel meer mensen met een verhaal.

Inmiddels ben ik drie decennia ondernemend tekstschrijver met een brede kijk op online en offline tekstproducties. Tekst voor webtoepassingen (van intranet tot webshop) vormen mijn opdrachten als contentwriter. Ervaring ook met diverse cms-tools naast WordPress. Daarnaast doe ik interviews voor vakmedia die zowel online als offline gepubliceerd worden. Lekker lezen staat altijd centraal en zo schrijf ik content altijd in CONTEXT. Dat doe ik voor techniek, zorg, onderwijs, overheid en retailers naast interviews over techniek en duurzaamheid in de gebouwde omgeving. Actuele info vind je bij mijn vermelding op LinkedIn. Mijn ervaring is erkend als Erelid van Tekstnet

Praktijk is de beste leerschool

Ik rolde ooit het reclamevak in bij Smit’s Bates en leerde mediaplanning in de praktijk van destijds Neerlands beste mediaplanner Sim Rugge. Vervolgens met NIMA-A en NIMA-B diploma’s op zak naar FHV/BBDO, een goede leerschool voor B2B- en DM-communicatie. Na enkele zijstappen in de reclame- en telemarketingsector gestart met resultaatgerichte communicatie in mijn bureau Direct Effect Communicatie, nadien De Hoog & Last. Dat betekende onder meer een zeer inspirerende samenwerking met Luc Last, Mac-adept van het eerste uur. Daar ontdekt dat tekst voor mij de kern is van wat mij beroepsmatig boeit.

Van vennoot naar maat en vervolgens zelfstandig ondernemer

Mijn tekstgevoel ontwikkelde ik verder tijdens mijn periode bij N.A.P. kostenmaatschap voor communicatie, in Amsterdam. De samenwerking met de ‘maten’ was afwisselend verrassend, inspirerend en soms een uitdaging. Met één daarvan, Jean-Paul Mombers werk ik tot op de dag van vandaag aan de jaarlijkse voorlichtingscampagne voor aankomende Haarlemse bruggers: Brugboek. Met als online versie brugweb.nl. Dit is een campagne voor een overzichtsboekje met alle vo-scholen in de regio, ondersteunt met posters en een website. Daarnaast schrijf ik webcontent voor diverse online projecten, zoals voor Allesuitjezelf.nl

Bewijsmateriaal