Website vo-school vernieuwd en responsive

Soms zit techniek gewoon in de weg. Dat overkwam de Daaf Geluksschool / Vestiging Gunning in Haarlem. In 2014 was met veel tijd, geld (!) en moeite in een Sharepoint-omgeving een nieuwe website geplaatst, ontworpen door MadebyMombers en geschreven door Tom de Hoog | CONTEXT.

In 2015 kon dit  allemaal weer over omdat Microsoft de website-support op dat platform staakt. Hoezo, schandalig? Maar, zoals een helaas overleden bekende voetbalcoach al scherp opmerkte ‘Elk nadeel heb ze voordeel’. Dus kon deze school nu kijken naar een oplosssing die het goed doet op alle schermen: pc, laptop, tablet en mobiel.

Responsive website met WordPress

Met WordPress-specialist Jeroen Bohnenn uit Haarlem vonden we de weg naar een repsonsive website voor de Daaf Geluksschool / Vestiging Gunning. Hij volgde het oorspronkelijke ontwerp van Jean-Paul Mombers nauwgezet en kon zo aantonen dat met andere techniek dit ontwerp zonder meer is te realiseren.

Met de keuze voor WordPress zijn de kosten behoorlijk lager dan de oorspronkelijke op Microsoft-software gebaseerde versie, waarvoor een exorbitant bedrag was gerekend. De school heeft nu een WordPress-website waar alle gewenste functionaliteit ook gewoon werkt. Klinkt als een open deur, maar blijkt een eyeopener.

Tekst en webnavigatie op maat

Voor Tom de Hoog | CONTEXT betekende de realisatie van de website in WordPress dat de presentatie van content gewoon goed is. Aan de ‘achterkant’ werkt het systeem prima en is overzichtelijk. Een goede navigatie maakte bij dit project dat veel informatie goed toegankelijk is gemaakt.

Navigatie is dan de sleutel die ervoor zorgt dat bezoekers snel vinden wat ze zoeken. Meer kliks zijn alleen maar leuk voor een webwinkel, niet voor een informatieve website van een school voor leerwegondersteunend voortgezet onderwijs. Dat vraagt om tekst op maat en die schrijf ik met vindbaarheid voor ogen.